viernes, 6 de septiembre de 2024

PATRICIA URQUIOLA

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)

 

Informació de la dissenyadora

_Nom complet: Patricia Urquiola Hidalgo

_Especialitat: Arquitectura i Disseny de Producte

_Data/ciutat de naixement/defunció: 12 de maig de 1961. Oviedo

_Nacionalitat: espanyola


 

Trajectòria professional de l’artista

Va estudiar arquitectura i disseny en la Universitat Politècnica de Madrid i va completar els seus estudis en el Politècnic de Milà.

 En 2001 funda al costat d'Alberto Zontone el Studio Urquiola on desenvolupa, al costat d'un equip multidisciplinari, projectes arquitectònics i objectuals. En els seus projectes vincula artesania i investigació industrial des d'un prisma humanístic, tecnològic i social.

El seu treball s'exhibeix en reconeguts museus d'art i disseny, com el MoMA de Nova York, el Museu d'Arts Decoratives de París, el Vitra Design Museum de Weil am Rhein, el Victoria & Albert Museum de Londres, el Museu del Disseny de Zuric, el Museu Stedelijk d'art modern i contemporani d'Amsterdam.

Per la seua trajectòria professional, ha sigut guardonada amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts atorgada pel Govern espanyol i l'Orde d'Isabel la Catòlica, atorgada per Sa Majestat el Rei d'España Joan Carles I.


  _ Cita:

 

  “L'art et fa pensar, el disseny et fa gaudir”



 

_ Per què he triat a

 

L'elecció d'aquesta dissenyadora va ser totalment aleatòria. Sense tindre en compte el seu àmbit d'especialitat dins de les diferents branques del disseny. Qualsevol de les dissenyadores proposades em resultaven interessants i significatives per les seues trajectòries professionals.



_Xarxes socials, pàgina web, etc.

@patricia_urquiola

 

https://patriciaurquiola.com

 

                                                                                                                  Per Jerjes LLopis Grau