viernes, 6 de septiembre de 2024

CANDACE WHEELER

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)

 

Informació de l’artista

_Nom complet: Candace Wheeler

_Especialitat: Disseny d'Interiors i Tèxtil 

_Data/ciutat de naixement/defunció: Març 24, 1827, Delhi (Nova York) – Agost 5, 1923, Nova York.

_Nacionalitat: nord-americana



Trajectòria professional de l’artista 

Candance Wheeler s'acredita com la mare del disseny d'interiors. De forta voluntat i determinació, va ser líder feminista, professora i dissenyadora d'interiors i tèxtils. Wheeler va promoure l'art i el disseny com una carrera remunerada per a les dones, establint la Associated Artists, que oferien formació per a dones. També ha fundat la Society of Decorative Art, i Tiffany & Wheeler. Durant Tiffany & Wheeler, Wheeler va treballar al redisseny d'algunes de les habitacions de la White House. 

Els seus dissenys van seguir un estil americà, incorporant colors i motius inspirats en les flors nord-americanes. Està associada al Moviment Estètic del Renaixement Colonial i al Moviment d'Arts i Oficis. Wheeler va ser una de les primeres dones a ser coneguda com a dissenyadora d'interiors i tèxtils.


 

_ Per què he triat a

Vaig triar Candance Wheeler a causa dels seus dissenys intrigants i patrons florals. La seva vida, igualment intrigant, estava plena d'èxits no només al món de l'art i el disseny, sinó també pel paper de la dona en aquests camps. Vaig pensar que era important representar a Wheeler i el que ha aconseguit a la seva vida.


 


 

 

Per Ciara Connelly