jueves, 5 de septiembre de 2024

LOU SCHEPER-BERKENKAMP

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)

 

Informació de la dissenyadora


_Nom complet: Lou Scheper-Berkenkamp

_Especialitat: Pintura, il·lustració editorial i disseny de vestuari...

_Data/ciutat de naixement/defunció: Wesel 15 maig 1901 - Berlín 11 abril 1976. 

_Nacionalitat: alemanya

   

 

Trajectòria professional de l’artista

Es va matricular en 1920 a l'Escola de la Bauhaus de Weimar on va estudiar amb els professors Johannes Itten, Paul Klee i Georg Muche, entre altres. 

En 1922 va abandonar la Bauhaus per a centrar-se en el treball de les seues obres artístiques. Va fer costat a Oscar Schlemmer en el desenvolupament de vestuari, coreografíes, decorats  i marionetes per al ballet Triàdic, estrenat eixe mateix any a Stuttgart. Va dissenyar i va dirigir el vestuari i decorats per a les

obres de teatre Ojdar i Circus. Per eixes dates il·lustra diversos llibres infantils en l'editorial Wunderlich de Leipzig. Quan la Bauhaus es va traslladar en 1932 a Berlín, Lou també ho va fer. Des del tancament d'esta en 1933, Lou Scheper va treballar com a pintora dissenyant  i il·lustrant diversos llibres infantils com “Jan und Jon”. 

Va desenvolupar un innovador concepte del color per a l'arquitectura moderna. En 1951 va anar cofundadora i membre de la seua junta  ns a 1970, de l'associació d'artistes  de Berlín “Der Ring”.



 _ Cita:

  “ La Bauhaus va cultivar acuradament les qualitats creatives de les personalitats   imaginatives i es va prendre de debò els jocs”.



_ Per què he triat a

He retratat a esta gran artista pel seu magnífic i innovador treball, tant en el món  del color, del disseny i de la il·lustració; esta última especialment pel seu màgic i surreal  tractament de les imatges i dels textos, desbordant una fantasia lliure i original en un període especialment convuls i hostil de la nostra era, a més de posseir una  esplèndida i andrògina imatge. 




_Xarxes socials, pàgina web, etc.

https://www.bauhaus-bookshelf.org/lou-scheper-berkenkamp-english.html

https://stories.bauhaus.de/en/beitraege/scheper/


Per Antonio Fernández Monllor