jueves, 5 de septiembre de 2024

HIROKO TAKEDA

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)

 

Informació de la dissenyadora

_Nom complet: Hiroko Takeda

_Especialitat: dissenyadora de producte textil / artista

_Data/ciutat de naixement/defunció: 1966, Tokio

_Nacionalitat: japonesa



 

Trajectòria professional de l’artista

Hiroko Takeda és una artista i dissenyadora tèxtil japonesa establida a New York, formada en la tradició del Mingei Undou (moviment d’arts i oficis japonés). Elabora amb precisió matemàtica els patrons que reprodueix en el seu teler i explora els límits dels materials que fa servir.

El seu llenguatge pictòric i escultòric del teixit es mostra entre llum i obscuritat, superfície i profunditat, lligat i deslligat, perfecció i accident.

Ha treballat per a Richard Meier, Victoria Hagan, Calvin Klein, Louis Vuiton, Chanel i Dior. També, ha estat dissenyadora en el Jack Lenor Larsen Studio (NY, EUA) i hoste de la residència de la fundació Josef & Anni Albers (Connecticut, EUA).



 _ Cita:

  “El món que veig, com el món de l’ordit i la trama, té regles i limitacions que hom suposa que són bones per a nosaltres, però el desorde ocorre naturalment i l’altra cara de la tensió és la fluïdesa”.



_ Per què he triat a

 

Només de veure el rostre seré d’Hiroko Takeda, vaig sentir un gran desig de saber què hi havia darrere d’eixa mirada penetrant. Les meues expectatives s’acompliren amb escreix.

La seua obra, en la línia inseparable entre art tèxtil i disseny de producte, destil·la una exquisida sensibilitat. He gaudit cada peça en el seu conjunt així com en cada mínim detall, espectadora d’un magnífic domini del teler amb ordes matemàtiques, control i precisió, juntament a la riqueza dels llenguatges de l’error i l’accident meditadament cercats.

El seu talent em corprengué.


_Xarxes socials, pàgina web, etc.

https://www.hirokotakeda.com

@hirotake_tex 

Per Inmaculada Aledón Cuesta