miércoles, 4 de septiembre de 2024

ROSWITHA QUADFLIEG

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)

 

Informació de la il·lustradora

 

_Nom complet: Roswitha Quadflieg

_Especialitat: Il·lustradora, escriptora, gràfica i dissenyadora de llibres alemanya

_Data/ciutat de naixement/defunció: 3 de novembre de 1949, Zuric (Suïssa)

_Nacionalitat: Alemanya

 

 


 

Trajectòria professional de l’artista

Roswitha Quadflieg va començar la seua carrera professional en 1973, a l’edat de 24 anys, en establir un taller editorial dedicat a l’edició de clàssics de la literatura universal. En este espai, no sols es va dedicar a la labor d’edició, sinó que també va enriquir estes obres amb els seus propis dibuixos, estampacions i enquadernacions. Prompte va destacar per la seua il·lustració en la novel·la «La història interminable», on cada capítol començava amb una lletra capital adornada amb meticulosos detalls. A més, va emprar una paleta de dos colors per a diferenciar entre el nostre món, representat en roig, i el món de Fantasia, representat en verd, brindant així una guia visual per al lector. A partir de 2003, s’ha dedicat exclusivament a l’escriptura. El seu debut literari, «La mort del meu germà», va veure la llum en 1985. Des de llavors, ha creat un total de 18 llibres. Al llarg de la seua carrera, Roswitha Quadflieg ha sigut mereixedora de diversos premis en reconeixement al seu destacat treball artístic i literari

 



 _ Cita:  «Lasst doch alle Minister, Generäle und Soldaten lieber zu ihren Freundinnen, anstatt an die Fronten fliegen, dann ist endlich einmal Schluss mit den Kriegen.»  («Per què no deixes que tots els ministres, generals i soldats es queden amb les seues núvies en comptes de volar al capdavant? Així les guerres arribaran per fi a la seua fi»).


_ Per què he triat a

Personalment no coneixia a Roswitha Quadflieg abans de presentar-me a l’exposició. Investigant un poc sobre totes les dissenyadores, finalment em vaig decidir per ella perquè el seu treball em va impressionar. Des de molt jove, va voler ensenyar al món la creativitat que porta dins, i no sols embellint els treballs que passaven per les seues mans, sinó que també pensava en la funció final del producte, per a facilitar la llegibilitat de les seues obres, com en “La història interminable”. Sent que per molt seriosa que semble en les fotografies, per dins és una persona molt profunda, que li agrada aprendre de les seues vivències, i que això li enriquix com a persona i com a escriptora. Per això he triat il·lustrar a Roswitha Quadflieg.


_Xarxes socials, pàgina web, etc.

Pàgina Web: https://www.roswithaquadflieg.de/

Xarxes socials: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010346897353

 

Per Andrea Navarro Raso