miércoles, 24 de julio de 2024

YUKAI DU

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)

 

 Informació de la il·lustradora

_Nom complet: Yukai Du 

_Especialitat: Il·lustració i animació 

_Data/ciutat de naixement/defunció: Xina 1985

_Nacionalitat: Xinesa 



 

_ Trajectòria professional de l’artista

Yukai Du és una il·lustradora i directora d'animació nascuda a la Xina i que viu al Regne Unit.  Des que era estudiant d'animació en l'Acadèmia de Belles Arts de Guang Zhou va trobar la  seua passió en la creació d'il·lustracions i animacions artesanals de manera digital. Graduada  en Central Saint Martins London en 2014, ha estat explorant i establint el seu treball tant en imatges fixes com en moviment amb el seu estil únic. La inspiració de Yukai per al seu treball  es troba en algun lloc de la dicotomia de l'impressionisme, el traç de línies i capes de punts  per a crear una superfície, combinat amb l'amor per les formes geomètriques i els patrons  vibrants i divertits. Els seus clients inclouen Adobe, Apple, WeTransfer, LUSH, The New Yorker,  TED Talks, etc. També va rebre alguns premis internacionals com 3X3 Illustration Best of Xou  (Student Xou), Adobe Design Award Honorable Mention i un D&AD New Blood Wood Pencil.



 

_Cita 

«La meua inspiració es troba en algun lloc entre l'impressionisme clàssic, la combinació de  línies i capes de punts per a crear textures, i l'amor per les formes geomètriques», 



 

_ Per què he triat a Yukai Du

 Vaig descobrir esta il·lustradora-animadora a partir de l'animació «Way Out», amb un  directe discurs social, en el qual entenc que usa l'animació com a espill en què veure'ns  reflectits com a societat per l'ús abusiu que tenim amb la tecnologia, actualment ja  diagnosticat com a fenomen FOMO. No sols el discurs que impregna en els seus treballs personals, sinó també l'ús triat del color, com a determinant en cadascuna de les seues  animacions, en conjunció amb l'ús de patrons gràfics, textures i formes vibrants i  dinàmiques pense que crea un univers molt personal i atractiu en el qual encoratja a  investigar la seua manera de treballar. 



_Redes sociales, página web, etc 

 

https://www.yukaidu.com/

 

https://making-pictures.com/artists/yukai-du/

 

https://www.behance.net/doralice 

 

https://twitter.com/yukaidu 

 

https://www.instagram.com/yukai_du/


 

Per Maria Amparo Cebolla Román