lunes, 29 de julio de 2024

LAURA MESEGUER LAFUENTE

 EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)


Informació de la dissenyadora gràfica

_ Nom complet: Laura Meseguer Lafuente

_ Especialitat: Disseny de tipografies, educadora i autora

 

_Data/ciutat de naixement/defunció: 28 de març de 1968, Barcelona

 

_ Nacionalitat: Espanyola

 

 


Trajectòria professional de l’artista

 

_Laura Meseguer és una dissenyadora de tipografies i marques amb seu a Barcelona. Durant més de 20 anys, ha treballat com a dissenyadora especialitzada en el desenvolupament de tipografies per a marques, institucions culturals i editorials. Ha col·laborat amb clients com TOUS, Typeform, Het Parool, Ajuntament de Barcelona i Google, entre altres.

La cura del detall, l'expressivitat, el gust per l'experimentació i el treball en col·laboració són els segells distintius del seu treball, així com el rigor i l'alegria que transmeten els seus projectes.



Ella, una família tipogràfica que vincula la cal·ligrafia amb la tipografia stencil, 2022. Disseny: Laura Meseguer, 2020-2022.

_ Per què he triat a Laura Meseguer

En 2013 vaig conéixer la trajectòria professional i les tipografies desenvolupades per Laura Meseguer en els seus projectes personals i en la fosa digital Type-Ø-Tones. Laura va ser llavors una de les meues professores de tipografia en EINA i amb ella vaig entendre la manyaga i sentit que cal depositar a l'hora de desenvolupar una família tipogràfica. La seua connexió amb la tipus i la seua manera de transmetre'ns els seus coneixements em va continuar inspirant per a treballar en disseny i publicitat, i més tard, dedicar-me a la docència en l'àmbit de l'art i el disseny. He aprofitat esta oportunitat per a homenatjar el seu treball i la sensibilitat i potència gràfica dels seus projectes. Espere que aquelles persones que observen esta peça puguen inspirar-se d'alguna forma, així com Laura em va inspirar a mi.

_Cita

«La tipografia és l'essència de tot disseny, i el fet que la forma d'una lletra puga dir tant amb tan poc, em fascina»

Qandus, una família multi escriptura.

Disseny: Laura Meseguer (alfabet llatí), 2015-2020.

_Xarxes socials, pàgina web, etc.

www.laurameseguer.com
www.type-o-tones.com
www.tipo-g.com
www.instagram.com/laurameseguer
https://www.linkedin.com/in/laurameseguer/

SISTERS, una família tipogràfica stencil que explora la relació de quatre fonts que compartixen principis fonamentals de construcció però es complementen entre si. Disseny: Laura Meseguer, 2020.

 

Per Miguel Ángel Cejudo Zapata