lunes, 22 de julio de 2024

FLAVITA BANANA

 EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)




_Informació de la il·lustradora:

_Nom complet: *Flavia Álvarez-Pedrosa Pruvost - Flavita Banana _Especialitat: Il·lustració

_Data/ciutat de naixement/defunció: Nascuda a Oviedo, un 20 d'abril de 1987 _Nacionalitat: Espanyola amb ascendència francesa.




_Trajectòria professional de la il·lustradora:

En la vintena i després de rendir-se amb qualsevol altre estil, va començar a dibuixar vinyetes d'humor, amb una línia senzilla i l'humor de qui ja no espera res. Als 29 va poder deixar la vida d'oficina gràcies a col·laboracions en S Moda, Orgull i Satisfacció, Revista Mongòlia i El País.

Ha publicat els llibres Les Coses del Voler (Lumen, 2017), Arxius Estel·lars (*Caramba!, 2017), Arxius Còsmics (*Caramba!, 2019), Arxius Espacials (*Carambra!, 2020) i Arxius Lunars (*Caramba!, 2022) com a autora.

Rep en 2018 el premi Gat Perich d'humor gràfic, en 2021 el premi Gràffica i en 2023 els premis Elgar i Mingote. El seu treball empodera des del riure. Una mescla de costumisme i absurditat, assumint el desastre que som amb lucidesa i compromís.



_Cita :

“ Flavita Banana es lo que a Flavia le gustaría ser.” 



_Per què he triat a Flavita Banana:

He triat l'obra de la il·lustradora Flavia Álvarez-Pedrosa Pruvost més coneguda com Flavita Banana; per la seua brillant manera de plasmar situacions quotidianes plenes de realitat, el seu traç senzill però contundent juntament amb el seu àcid enginy. Sens dubte, aconseguix seduir-nos amb el llenguatge del riure i fer-nos l'humor amb cadascuna de les seues vinyetes. 


 

_Xarxes socials, pàgina web, etc

Web: https://www.flavitabanana.com 

Instagram: https://www.instagram.com/flavitabanana


Per Núria Valero Verdú