martes, 30 de julio de 2024

PATI NÚÑEZ

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)


Informació de la dissenyadora gràfica

 

_Nom complet: Pati Núñez Salmerón

_Especialitat: Diseño Gráfico

_Data/ciutat de naixement/defunció: 26 de febrero de 1959, Figueres (Girona)

_Nacionalitat: espanyola



 

Trajectòria professional de l’artista

Nascuda el 1959 a Figueres (Girona), es va convertir en 2007 en la primera dona en fer-se amb el Premi Nacional de Disseny, concedit pel Ministeri d'Indústria del Govern d’Espanya. Des de 1985 treballa al seu propi estudi a Barcelona, desenvolupant tot tipus de projectes de comunicació visual, destacant especialment als camps del packaging i del branding. El seu treball es caracteritza per la sobrietat i la potència que li confereix l'exquisit ús de la tipografia, la imatge i una elevada cura dels detalls. El seu procés creatiu es fonamenta en el treball dels conceptes a través de la paraula, transmetent honestedat i coherència en solucions seductores i elegants. Recentment ha estat reconeguda amb el Laus d'Honor 2022.

 


 

 _ Cita:

«El més important és seleccionar els conceptes que defineixen l'essència i després traduir aquests conceptes a imatge. Això seria el pensament evocatiu. Però el pensament racional, el mercat o el públic objectiu també tenen el seu pes i defineixen altres detalls del disseny».



_ Per què he triat a Pati Núñez

Als meus inicis professionals, solíem buscar referents contemporanis del disseny espanyol a través de les incipients pàgines web d’Experimenta, Visual, ADCV o ADG-FAD. Era un món d’homes on tots els referents eren masculins i inevitablement acabàvem mirant-se en ells com en un mirall aspiracional. No obstant això, un dia vaig veure un projecte de Cacao Sampaka que em va cridar poderosament l’atenció. Era un d’aquells primers projectes globals, perquè no anava de dissenyar un logotip o un símbol i aplicar-lo sense més, era un projecte integral de comunicació visual a través de la identitat. Darrere d’aquell projecte estava Pati Núñez, una dona extraordinària que aportava coses diferents al món del disseny gràfic. Des de llavors vaig entendre que sempre seria un referent per a mi.



_Xarxes socials, pàgina web, etc.  

https://patinunez.com

Instagram: @pati_nunez_designer

 

Per Fernando Bolós Doñate