jueves, 25 de julio de 2024

APRIL GREIMAN

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)

 

Informació de la disenyadora

_Nom complet: April Greiman 

_Especialitat: Disseny Gràfic 

_Data/ciutat de naixement/defunció: 22 de març de 1948. Nueva York

_Nacionalitat: Nord-americana 


Trajectòria professional de la dissenyadora

 April Greiman és una influent dissenyadora gràfica Nord-americana, reconeguda pel seu  avantguardisme en l'aplicació de tecnologies digitals en el disseny. Greiman va desafiar les  convencions en la dècada de 1980 en fusionar disseny gràfic amb tecnologies emergents.  Co-fundadora de l'estudi Made in Space, ha deixat una petjada perdurable en el  disseny contemporani.  

La seua trajectòria també va estar marcada per la seua oposició conceptual i estètica a l'asèptic  i masculinitzat Estil Internacional. Greiman, en canvi, va iniciar el seu peculiar llenguatge híbrid que combinava components analògics i digitals juntament amb l'expressió, superposició,  repetició, atapeïment, dinamisme i fragmentació. Una mixtura que reflecteix diversitat i pluralitat. 

 


_Cita:

Sovint les frases són atribuïdes a certs autors sense que es tingui una certesa absoluta del seu origen, no obstant aquí va una atribuïda a April Greiman:

“El disseny ha de seduir, educar i, potser el més important, provocar una resposta emocional” 




_ Per què he triat a Silvia Perpal

El meu interés per la dissenyadora April Greiman es remunta als meus anys d'estudiant a l'Escola d'Arts i oficis d'Alcoi en els anys 80. Per a mi representava i representa la llibertat creativa, l'energia  vital i vitalista al servici de la comunicació i l'expressió gràfica, que trenca amb les normes acadèmiques  preestablides. 


_Xarxes socials, pàgina web, etc.

@aprilgreiman

www.aprilgreiman.com 

Per Rafa Calbo