lunes, 29 de julio de 2024

INDIA MAHDAVI

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)


Informació de la dissenyadora

_ Nom complet: India Mahdavi

_ Especialitat: Disseny d’Interiors

_Data/ciutat de naixement/defunció: 4 d’abril de 1962, Teherán

_ Nacionalitat: Franco-Iraní




Trajectòria professional de l’artista

_Índia Mahdavi és una reconeguda dissenyadora d'interiors i arquitecta, va nàixer a Teherán, l'Iran, en 1962, i criada entre els Estats Units, Alemanya i França. La seua trajectòria professional es caracteritza per un enfocament distintiu en el disseny d'interiors, fusionant colors vibrants, materials i estampats en les seues composicions. 

Va estudiar disseny a l'Escola de Disseny Industrial de París i arquitectura a l'Escola de Disseny de Rhode Island als Estats Units i va treballar en importants firmes de disseny com Christian Liaigre i va estar associada amb l'arquitecte i dissenyador Phillipe Starck. Ja en 1999 va obrir el seu primer estudi de disseny a Nova York com a dissenyadora independent. 

Gràcies a que ha crescut en un ambient multicultural, s'ha enriquit d'estes, cosa que ha afavorit a l'hora de realitzar composicions totalment eclèctiques que criden l'atenció de tots. 

Alguns dels seus projectes més emblemàtics inclouen el disseny de l'Hotel Montecarlo Beach a Mònaco, el restaurant Sketch a Londres, l'Hotel Xarxa Valentino a Florència, així com nombrosos projectes residencials i comercials a tot el món.



_ Per què he triat a India Mahdavi

Pel seu estil característic per no tindre por a l'extravagància mesclat amb una elegància totalment atemporal, han fet que Mahdavi s'haja convertit en una de les dissenyadores d'interiors contemporànies més reconegudes a nivell mundial.


_Xarxes socials, pàgina web, etc.

_ https://india-mahdavi.com/ 

@indiamahdavi (instagram)




Per Sofia Cerdán Martínez