martes, 30 de julio de 2024

MILLICENT PATRICK

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)

 

Informació de la dissenyadora


_Nom complet: Millicent Patrick

_Especialitat: Disseny de Maquillatge i Efectes Especials

_Data/ciutat de naixement/defunció: 11 de noviembre de 1915, El Paso, Texas / 24 de febrer de 1998, Los Ángeles, California

_Nacionalitat: Estadounidense



 

Trajectòria professional de l’artista

Aquesta dissenyadora va ser pionera en el món del cinema, treballant en tots els àmbits, des de disseny de vestuari, fins a actriu. En 1927 es va unir als Estudis Universal *Pictures. Va ser la primera dona especialitzada en maquillatge i efectes especials, destacant en la creació de màscares per a pel·lícules de terror. La seua obra més destacada va ser el disseny del monstre en Creature from the Black Lagoon (1954), influyendo en pel·lícules contemporànies com La forma de l'aigua de Guillermo del Bou. Malgrat la seua signicativa contribució, el seu nom va ser eliminat dels crèdits d'aquesta última pel·lícula, privant-la de reconeixement durant dècades.



_ Per què he triat a Millicent Patrick

Des del principi, la seua obra em va resultar molt cridanera. La seua contribució al món del cinema i dels efectes especials va ser extremadament influent. Les seues obres van deixar una influència en obres contemporànies, mantenint rellevància al llarg del temps. A més, cal esmentar que el seu aspecte físic i els seus trets em van inspirar a representar-la. Vaig trobar fascinant com una dona amb aparença dolça, poguera donar vida a monstres propis de pel·lícules de terror.

 



  

Per Lucía Sánchez Gilabert