jueves, 25 de julio de 2024

SILVIA FERPAL

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)

 

 Informació de la disenyadora

_Nom: Silvia Fernández Palomar.

_Especialitat: Dissenyadora gràfica y tipògrafa.

_Data/ciutat de naixement: Madrid, 1990.

_Nacionalitat: Espanyola.


Trajectòria professional de la dissenyadora

 Silvia investiga constantment nous camps als quals aplicar el disseny. Aquesta exploració l'ha portat a treballar amb algunes de les principals agències de disseny (OgilvyOne, Designit); ser representada per Pencil, una agència espanyola d'il·lustradors internacionalment coneguda en la qual dedica el seu temps lliure; a participar en diverses exposicions col·lectives (Escorxador, Museu ABC, Sala Amadis, etc); ser professora de disseny per al màster mitjos impresos i digitals del IED; o crear Ferpal Sans, la tipografia inspirada a la seva ciutat natal que va servir per a crear els reeixits cartells de Sant Isidre 2018.

En el curs 2018-2019, Fernández va rebre la beca del Ministeri d'Afers exteriors i de Cooperació i l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (MAEC-*AECID) en l'Acadèmia d'Espanya a Roma. En ella va desenvolupar la seva recerca sobre com els objectes han de ser utilitzats de manera activa donant lloc a quatre sèries: Collage, Stencils de Roma, Griglie illeggibili i MN6, exposades en la galeria Studio Stefania Micetti.

En 2019, el Ministeri d'Indústria d'Espanya i la Fundació BCD (Barcelona Centre de Disseny) va atorgar a Férnandez el Premi Nacional de Joves Dissenyadors d'Espanya. Un reconeixement a la seva labor en disseny estratègic, serveis d'innovació i disseny de processos. El jurat va

destacar la diversificació de la seva trajectòria i la seva capacitat per a compaginar la creativitat amb la demanda de disseny.

Des de 2019, és professora de projectes de disseny en el Grau en disseny del Istituto Europeu di Design (IED).

Silvia va estudiar Belles arts en la Universitat Complutense (Madrid) i Grau en Disseny Gràfic en la ESD (Madrid).

  


_Cita:

Siempre tengo en cuenta el papel de la investigación en un proyecto, y cómo se involucran las personas que van a usar ese diseño que voy a hacer. Si es algo digital, cómo lo van a entender, si es un objeto, como se va a usar... Involucrar al usuario siempre me parece muy importante.”* 

_*G., Helena.18 noviembre 2019. Silvia Fernandez Palomar, premio nacional de diseño. En: www.neo2.com [en línea]. Disponible en: https://www.neo2.com/silvia-fernan-dez-palomar-premio-nacional-diseno/ . [Visitado el 9 de febrero de 2024].


Collar de Silvia Ferpal

 

_ Per què he triat a Silvia Ferpal

Observar els trets d'una persona. Els seus detalls més característics. Preguntar-se quina és la seua conducta, la seua mirada, la seua fisonomia. Descobrir què li defineix, com se'ns pot presentar davant nosaltres.

Observar quines tasques desenvolupa i com pensa sobre elles. Quan les realitza, quan les mostra als altres.

Preguntar-se quina finalitat persegueix quan pensa i treballa.

Una persona que desconeixes, que es dedica a plantejar enigmes que resoldre. Investigant. Conceptualitzant idees. Desenvolupar-les i crear objectes.

Productes editorials. Eines per a qüestionar el seu funcionament. Dissenyar abecedaris tipogràfics. Impartir coneixements i experiències.

Ser reconeguda com a dissenyadora, malgrat ser molt jove encara.

Multidisciplinari en l'art, en el disseny, en la docència, en el treball.

Una troballa. Una trobada.

La de Silvia.

 


_Xarxes socials, pàgina web, etc.

https://www.silviaferpal.com/

https://ferpal.studio/



Per Miguel Ángel Cremades