viernes, 26 de julio de 2024

LAURA LAINE

 EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)


Informació de la dissenyadora

_ Nom complet:  Laura Laine

_ Especialitat: Il·lustració i Moda

_Data/ciutat de naixement/defunció:  Helsinki 1983

_ Nacionalitat: Finlandia

 


 

Trajectòria professional de la dissenyadora

Laura Laine, en el seu treball d'il·lustració, és particularment coneguda per les seues figures femenines surrealistes dibuixades a mà.
El seu estil es defineix principalment per l'ús de llapis, carbonet i aquarel·la, encara que també empra diferents tècniques experimentals. El llapis i l'aquarel·la li agraden per la seua immediatesa. El seu univers creatiu es caracteritza per la quasi constant presència femenina amanida amb entorns naturals, una paleta acolorida i lleugers tocs.
Principalment s'inspira en la moda, la literatura i l'art a partir de fotografies de revistes. L'apassiona treballar amb blanc i negre usant traços i pinzellades molt fines per a crear un tipus de sofisticació i delicadesa. Les il·lustracions de moda que crea *Laine, encara que belles, semblen una mica fosques i misterioses en la forma en què es dibuixen les figures amb postures retorçades i braços, cames i cabell entrellaçats, això últim molt característic en la seua obra.
El currículum de Laine enumera una gran quantitat de treballs per a revistes i empreses internacionals com Vogue el Japó, Vogue Itàlia, Vogue Alemanya, Givenchy, Ela doble, The New York Times, The Guardian, Harvey Nichols i Pantene.



_ Cita: “Sempre vaig estar dibuixant des que tinc ús de raó”


 _ Per què he triat a Laura Leine

L'elecció d'aquesta il·lustradora naix per l'elegància i naturalitat que vaig veure en les seues obres quan la vaig descobrir realitzant un projecte amb els alumnes d'il·lustració fa sis anys. Vaig conéixer a Laine perquè buscada referents dins de la il·lustració de moda on el cabell fora part essencial de la imatge del figurí femení, ja que la manera de representar-ho li donava sensualitat i força al look. L'obra de Laine em va sorprendre per la seua qualitat, la expressivitat que mostra i perquè sent una il·lustradora tan jove, ja era mundialment coneguda. Veure que aquesta referent va inspirar a moltes de les meues alumnes ha fet que hui siga una gran inspiració també per a mi.



_Xarxes socials, pàgina web, etc.

@laura_laine

https://lauralaine.net/


  

 

          Per Diana Ortiz Jordá