miércoles, 31 de julio de 2024

CLARA DEL PORTILLO

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)

 

Informació de la dissenyadora

 

_Nom complet: Clara del Portillo Pardo

_Especialitat: Disseny de Producte

_Data/ciutat de naixement/defunció: València, 1980

_Nacionalitat: espanyola

 


 

Trajectòria professional de dissenyadora

Sènior Designer & Founding Partner Yonoh, estudi creatiuYonoh fundat en 2006.

Professora en el Màster de Disseny de Producte en la Universitat CEU Cardenal Herrera desde 2014.

Sènior Designer en Jaime Giner Design (2003-2006).

*Shop Manager en GANDIABLASCO S.A en 2003.

Júnior *DesignerJunior en *Pixxent (París 2002-2003).



 _ Cita:

“Lo más divertido, y difícil, es cambiar cada día de proyecto y de sector. Así, puedes hacer un día iluminación, al siguiente sillas, otro día sofás, y también conocer nuevos materiales y sistemas de fabricación. Esta aventura diaria es lo que hace de nuestra disciplina algo tan intenso y divertido”.



_ Per què he triat a Clara del Portillo

He seleccionat a Clara del Portillo per a esta exposició pel seu excepcional talent en el disseny, però també per la seua integritat i generositat com a persona i col·lega. Clara no sols destaca per la seua creativitat i èxit professional, sinó també per la seua disposició per a ajudar i compartir coneixements. El seu enfocament honest i el seu compromís amb la comunitat del disseny la convertixen en una elecció natural. .per a esta ocasió.




_Xarxes socials, pàgina web, etc.

www.yonoh.es

    Per David Ulibarri Osés


 

PILAR PEQUEÑO

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)

 

Informació de la fotògrafa

 

_Nom complet: Pilar Pequeño

_Especialitat: Fotografia

_Data/ciutat de naixement/defunció: Madrid, 1944

_Nacionalitat: española

 



Trajectòria professional de l’artista

_ Su obra se centra en la naturaleza, especialmente en las plantas y las flores. Su estilo se caracteriza por la sutileza, la elegancia y la sensibilidad, así como por el uso de la luz natural y el blanco y negro. Sus fotografías transmiten una atmósfera de serenidad y armonía, invitando al espectador a contemplar la belleza de lo cotidiano.

Algunas de sus series más destacadas son Invernaderos, Hojas, Plantas y Huellas

Pilar Pequeño ha recibido varios premios y reconocimientos a lo largo de su carrera. Ha recibido la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes en 2011, el Premio Nacional de Fotografía de la Comunidad de Madrid en 1999, el Premio de Cultura de la Comunidad de Madrid en 2007, o el Premio PHotoEspaña en 2010 y ha expuesto su trabajo en numerosas galerías y museos.

 


_ Per què he triat a Pilar Pequeño

“Elegí la fotografía porque era dibujar con luz. Y me parecía que era lo que mejor representaba la luz, algo que me emociona mucho. Desde el principio de mi fotografía el agua y la luz han estado presentes prácticamente en todas las series, independientemente de qué tipo fueran”


_Xarxes socials, pàgina web, etc.

https://pilarpequeno.com/




Per Esther García Tormo


 

GUO PEI

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)

 

Informació de la dissenyadora

 

_Nom complet: Guo Pei

_Especialitat: Moda

_Data/ciutat de naixement/defunció: 12 de marzo de 1967 Beijing, China

_Nacionalitat: china


 

Trajectòria professional de l’artista

_Guo Pei es una diseñadora de moda china reconocida internacionalmente. Es famosa por sus exquisitos diseños de alta costura y su enfoque en la artesanía detallada. Su estilo se caracteriza por la exuberante ornamentación, bordados intrincados y una dedicación minuciosa a los detalles. Guo Pei se hizo internacionalmente famosa en 2015 cuando la 

cantante Rihanna lució su icónico vestido amarillo en la Gala del Met. 




_ Per què he triat a Guo Pei

Escogí a Guo Pei no solo por mi interés en la moda si no por la dedicación y detalle que pone en cada uno de sus diseños, hasta la más mínima costura y bordado están perfectamente cuidadas y por ello es para mí un referente en cuanto a la dedicación y cariño que pone en cada uno de sus trabajos.



_Xarxes socials, pàgina web, etc.

https://www.guopei.com/

https://www.instagram.com/guopei/

 

Per Lola González


martes, 30 de julio de 2024

MILLICENT PATRICK

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)

 

Informació de la dissenyadora


_Nom complet: Millicent Patrick

_Especialitat: Disseny de Maquillatge i Efectes Especials

_Data/ciutat de naixement/defunció: 11 de noviembre de 1915, El Paso, Texas / 24 de febrer de 1998, Los Ángeles, California

_Nacionalitat: Estadounidense



 

Trajectòria professional de l’artista

Aquesta dissenyadora va ser pionera en el món del cinema, treballant en tots els àmbits, des de disseny de vestuari, fins a actriu. En 1927 es va unir als Estudis Universal *Pictures. Va ser la primera dona especialitzada en maquillatge i efectes especials, destacant en la creació de màscares per a pel·lícules de terror. La seua obra més destacada va ser el disseny del monstre en Creature from the Black Lagoon (1954), influyendo en pel·lícules contemporànies com La forma de l'aigua de Guillermo del Bou. Malgrat la seua signicativa contribució, el seu nom va ser eliminat dels crèdits d'aquesta última pel·lícula, privant-la de reconeixement durant dècades.



_ Per què he triat a Millicent Patrick

Des del principi, la seua obra em va resultar molt cridanera. La seua contribució al món del cinema i dels efectes especials va ser extremadament influent. Les seues obres van deixar una influència en obres contemporànies, mantenint rellevància al llarg del temps. A més, cal esmentar que el seu aspecte físic i els seus trets em van inspirar a representar-la. Vaig trobar fascinant com una dona amb aparença dolça, poguera donar vida a monstres propis de pel·lícules de terror.

 



  

Per Lucía Sánchez Gilabert


CHARLOTTE PERRIAND

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)

 

Informació de la dissenyadora

 

_Nom complet: Charlotte Perriand

_Especialitat: Disseny de Producte i Disseny d’Interiors

_Data/ciutat de naixement/defunció: 24 d’octubre de 1903, París, França / 27 d’octubre de 1999, París, França

_Nacionalitat: francesa



 

Trajectòria professional de la dissenyadora

És reconeguda pel seu influent i importantíssima contribució al món del disseny de mobles i interiors. Va estudiar en la École de l’Union *Centrale des Arts Décoratifs a París, on es va influenciar del moviment neoplasticista i del funcionalisme. Va col·laborar amb altres dissenyadors com Le Corbusier o Pierre Jeanneret des de 1927, participant en projectes emblemàtics com les cadires LC2 i LC4. Va viure al Japó durant la II GM, això influenció fortament el seu treball. Va aconseguir fer-se respectar en el món del disseny en la seua època i la seua obra, reconeguda per la seua simplicitat, elegància, funcionalitat i innovació, perdura en l'actualitat.



_ Per què he triat a Charlotte Perriand

Vaig optar per la dissenyadora Charlotte Perriand pel fet que la seua obra i influències van captar el meu interés des de la primera vegada que la vaig estudiar. Admire profundament la seua labor en els camps del disseny de producte i interiors. La seua personalitat, l'essència de la seua obra i el seu enfocament orientalista em resulten molt atractius. En resum, valore enormement la seua condició de pionera que va aconseguir guanyar-se el respecte a través del seu treball en esta època.


_Xarxes socials, pàgina web, etc. 


   

 

Per Lucía Sánchez Gilabert


PATI NÚÑEZ

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)


Informació de la dissenyadora gràfica

 

_Nom complet: Pati Núñez Salmerón

_Especialitat: Diseño Gráfico

_Data/ciutat de naixement/defunció: 26 de febrero de 1959, Figueres (Girona)

_Nacionalitat: espanyola



 

Trajectòria professional de l’artista

Nascuda el 1959 a Figueres (Girona), es va convertir en 2007 en la primera dona en fer-se amb el Premi Nacional de Disseny, concedit pel Ministeri d'Indústria del Govern d’Espanya. Des de 1985 treballa al seu propi estudi a Barcelona, desenvolupant tot tipus de projectes de comunicació visual, destacant especialment als camps del packaging i del branding. El seu treball es caracteritza per la sobrietat i la potència que li confereix l'exquisit ús de la tipografia, la imatge i una elevada cura dels detalls. El seu procés creatiu es fonamenta en el treball dels conceptes a través de la paraula, transmetent honestedat i coherència en solucions seductores i elegants. Recentment ha estat reconeguda amb el Laus d'Honor 2022.

 


 

 _ Cita:

«El més important és seleccionar els conceptes que defineixen l'essència i després traduir aquests conceptes a imatge. Això seria el pensament evocatiu. Però el pensament racional, el mercat o el públic objectiu també tenen el seu pes i defineixen altres detalls del disseny».



_ Per què he triat a Pati Núñez

Als meus inicis professionals, solíem buscar referents contemporanis del disseny espanyol a través de les incipients pàgines web d’Experimenta, Visual, ADCV o ADG-FAD. Era un món d’homes on tots els referents eren masculins i inevitablement acabàvem mirant-se en ells com en un mirall aspiracional. No obstant això, un dia vaig veure un projecte de Cacao Sampaka que em va cridar poderosament l’atenció. Era un d’aquells primers projectes globals, perquè no anava de dissenyar un logotip o un símbol i aplicar-lo sense més, era un projecte integral de comunicació visual a través de la identitat. Darrere d’aquell projecte estava Pati Núñez, una dona extraordinària que aportava coses diferents al món del disseny gràfic. Des de llavors vaig entendre que sempre seria un referent per a mi.



_Xarxes socials, pàgina web, etc.  

https://patinunez.com

Instagram: @pati_nunez_designer

 

Per Fernando Bolós Doñate


 

lunes, 29 de julio de 2024

LAURA MESEGUER LAFUENTE

 EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)


Informació de la dissenyadora gràfica

_ Nom complet: Laura Meseguer Lafuente

_ Especialitat: Disseny de tipografies, educadora i autora

 

_Data/ciutat de naixement/defunció: 28 de març de 1968, Barcelona

 

_ Nacionalitat: Espanyola

 

 


Trajectòria professional de l’artista

 

_Laura Meseguer és una dissenyadora de tipografies i marques amb seu a Barcelona. Durant més de 20 anys, ha treballat com a dissenyadora especialitzada en el desenvolupament de tipografies per a marques, institucions culturals i editorials. Ha col·laborat amb clients com TOUS, Typeform, Het Parool, Ajuntament de Barcelona i Google, entre altres.

La cura del detall, l'expressivitat, el gust per l'experimentació i el treball en col·laboració són els segells distintius del seu treball, així com el rigor i l'alegria que transmeten els seus projectes.



Ella, una família tipogràfica que vincula la cal·ligrafia amb la tipografia stencil, 2022. Disseny: Laura Meseguer, 2020-2022.

_ Per què he triat a Laura Meseguer

En 2013 vaig conéixer la trajectòria professional i les tipografies desenvolupades per Laura Meseguer en els seus projectes personals i en la fosa digital Type-Ø-Tones. Laura va ser llavors una de les meues professores de tipografia en EINA i amb ella vaig entendre la manyaga i sentit que cal depositar a l'hora de desenvolupar una família tipogràfica. La seua connexió amb la tipus i la seua manera de transmetre'ns els seus coneixements em va continuar inspirant per a treballar en disseny i publicitat, i més tard, dedicar-me a la docència en l'àmbit de l'art i el disseny. He aprofitat esta oportunitat per a homenatjar el seu treball i la sensibilitat i potència gràfica dels seus projectes. Espere que aquelles persones que observen esta peça puguen inspirar-se d'alguna forma, així com Laura em va inspirar a mi.

_Cita

«La tipografia és l'essència de tot disseny, i el fet que la forma d'una lletra puga dir tant amb tan poc, em fascina»

Qandus, una família multi escriptura.

Disseny: Laura Meseguer (alfabet llatí), 2015-2020.

_Xarxes socials, pàgina web, etc.

www.laurameseguer.com
www.type-o-tones.com
www.tipo-g.com
www.instagram.com/laurameseguer
https://www.linkedin.com/in/laurameseguer/

SISTERS, una família tipogràfica stencil que explora la relació de quatre fonts que compartixen principis fonamentals de construcció però es complementen entre si. Disseny: Laura Meseguer, 2020.

 

Per Miguel Ángel Cejudo Zapata


AINO AALTO

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)


Informació de la dissenyadora

_ Nom complet: Aino Maria Marsio-Aalto

_ Especialitat: Arquitectura i Disseny de Producte

 

_Data/ciutat de naixement/defunció: 25 de gener de 1894, Hèlsinki, Finlàndia / 13 de gener de 1949, Hèlsinki, Finlàndia 

 

_ Nacionalitat: Finlandesa



 

Trajectòria professional de l’artista 

_ Aino Aalto va ser una destacada arquitecta i dissenyadora finlandesa del segle XX, nascuda el 1894. 

Reconeguda per la seva contribució al disseny modern, Aino va  ser una de les fundadores de l’estudi d’arquitectura Artek. 

La seva visió original es reflecteix en la combinació de funcionalitat i estètica a les seves obres. 

L’ús innovador de materials com fusta corbada i vidre. Aino també va deixar la seva empremta al disseny de mobles i tèxtils. El seu llegat perdura en la influència que va tenir en l’evolució del disseny escandinau, i la seva habilitat per fusionar forma i funció continua inspirant generacions posteriors.



 
_ Per què he triat a Aino Aalto

L’elecció d’Aïno Aalto ha estat motivada per diferents raons, per una banda, és una dissenyadora que ha influenciat notòriament el disseny, la  simplicitat, elegància i expressivitat dels seus dissenys, són una  font d’inspiració a l’hora de crear. Per una  altra banda, podem veure que el seu nom apareix com a coautora en innumerables dissenys, però en molt pocs s’acreditava com a creadora, a causa de la posició de la dona en la societat al principi del s. XX.

Escollir-la era una oportunitat de visibilitzar la seua tasca.


_Xarxes socials, pàgina web, etc.

http://arte.womenslegacyproject.eu/catalog/68276890_es 

https://undiaunaarquitecta.wordpress.com/wp-content/uploads/2015/04/congreso-arquitectas_myriam-lopez-rodero.pdf

 

Per Pablo Jordà Martínez


INDIA MAHDAVI

EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)


Informació de la dissenyadora

_ Nom complet: India Mahdavi

_ Especialitat: Disseny d’Interiors

_Data/ciutat de naixement/defunció: 4 d’abril de 1962, Teherán

_ Nacionalitat: Franco-Iraní




Trajectòria professional de l’artista

_Índia Mahdavi és una reconeguda dissenyadora d'interiors i arquitecta, va nàixer a Teherán, l'Iran, en 1962, i criada entre els Estats Units, Alemanya i França. La seua trajectòria professional es caracteritza per un enfocament distintiu en el disseny d'interiors, fusionant colors vibrants, materials i estampats en les seues composicions. 

Va estudiar disseny a l'Escola de Disseny Industrial de París i arquitectura a l'Escola de Disseny de Rhode Island als Estats Units i va treballar en importants firmes de disseny com Christian Liaigre i va estar associada amb l'arquitecte i dissenyador Phillipe Starck. Ja en 1999 va obrir el seu primer estudi de disseny a Nova York com a dissenyadora independent. 

Gràcies a que ha crescut en un ambient multicultural, s'ha enriquit d'estes, cosa que ha afavorit a l'hora de realitzar composicions totalment eclèctiques que criden l'atenció de tots. 

Alguns dels seus projectes més emblemàtics inclouen el disseny de l'Hotel Montecarlo Beach a Mònaco, el restaurant Sketch a Londres, l'Hotel Xarxa Valentino a Florència, així com nombrosos projectes residencials i comercials a tot el món.



_ Per què he triat a India Mahdavi

Pel seu estil característic per no tindre por a l'extravagància mesclat amb una elegància totalment atemporal, han fet que Mahdavi s'haja convertit en una de les dissenyadores d'interiors contemporànies més reconegudes a nivell mundial.


_Xarxes socials, pàgina web, etc.

_ https://india-mahdavi.com/ 

@indiamahdavi (instagram)




Per Sofia Cerdán Martínez 


viernes, 26 de julio de 2024

ANA LOCKING

 EXPOSICIÓ VAM SER I SOM DISSENYADORES (març 2024. Alcoi)


Informació de la dissenyadora

_ Nom complet: Ana González Rodríguez / Nom artístic Ana Locking 

_ Especialitat:  Dissenyadora de moda i artista

_Data/ciutat de naixement/defunció:  26 d'agost de 1970, Toledo 

_ Nacionalitat: Espanyola



  

Trajectòria professional de la dissenyadora

Ana Locking, destacada dissenyadora de moda espanyola nascuda en Madrid/Toledo, ha forjat una trajectòria única i avantguardista en el món del disseny. Amb una especialitat que fusiona la creativitat amb la innovació, ha deixat una marca distintiva en la indústria. El seu enfocament eclèctic i audaç ha capturat l'atenció internacional, consolidant-la com una referent en la moda contemporània. Al llarg de la seua carrera, ha presentat col·leccions que desafien convencions, fusionant art i moda. Ana Locking s'ha convertit en un nom reconegut, amb contribucions significatives que transcendeixen les tendències, definint així el seu llegat en la moda.



 

_ Cita: “Cal ser més honestos i veraços. Els temps no estan com per a vendre fum”



_ Per què he triat a Ana Locking

Al principi no sabia quina dissenyadora anava a il·lustrar, però després de donar-me les opcions, vaig triar a Ana Locking, ja que ja la coneixia i m'agraden molt les seues obres. La seua obra em inspira molt i també la seua personalitat en general. La conec ja que és jutgessa de Drag Race Espanya i em semblava molt interessant poder-la portar a una il·lustració.


_Xarxes socials, pàgina web, etc.

Instagram: @analocking 

X: @AnaLocking 

https://www.analocking.com/

   

     Per Karla Carbonell Campos